O nama

Istorijat

Industrial Automation d.o.o. je nastao iz lokalne kancelarije JNE Automation, integratora kontrolnih sistema osnovanog u Smederevu 2008 god. kao filijala Joe Ng grupe kompanija, a po zahtevu US Steel Smederevo radi pružanja usluge inženjeriga i tehničke podrške u oblasti razvoja i rekonstrukcije Smederevske železare. Po odluci menadžmenta 2014. godine, JNE Automation povlači svoje prisustvo sa prostora Evrope zbog fokusa na tržište centralne Amerike.

Industrial automation d.o.o. je oformljen 2014. godine u Beogradu od strane inženjera sa višegodišnjim iskustvom u industriji, nakon njihovog povratka iz JNE Automation kancelarije iz Smedereva, sa ciljem da se održi kontakt i servisiraju klijenti u zemlji i okruženju sa kojima postoji razvijen dobar poslovno tehnički odnos, kao i da se na zdravim osnovama krene u osvajanje novog tržišta. Industrial Automation doo je sa tim u vezi postao zvanični zastupnik i izvođač kompanije JNE LTD iz Kanade. Ubrzo nakon osamostaljivanja, Industrial Automation d.o.o. počinje da radi na različitim industrijskim projektima, kako u zemlji, tako i u okruženju.

Čime se bavimo / Naša delatnost / Delatnosti

Tim Industrial Automation obuhvata menadžere i inženjere iz različitih oblasti poslovanja i samog inženjeringa, koji donose kompaniji obilje iskustva sa jakim, raznovrsnim kvalifikacijama, razvojnim sposobnostima i preduzimljivim duhom. Samim tim, pomenuto iskustvo i interesovanja, uvek otvaraju prostor za nova područja angažovanja i nove izazove. Naš tim kompetentno pokriva sve faze potrebne za uspešno kompletiranje projekata, uključujući preliminarne studije, dizajn projekta, izgradnju i rukovođenje projektom, implementaciju projekta i završno puštanje u rad. Budući da nam je primarni akcenat stavljen na dugoročne odnose sa klijentima, usluge servisa, podrške, preventivnog i havarijskog održavanja se podrazumevaju.

Prvenstveno se bavimo sledećim delatnostima:
- Projektovanje sistema napajanja, nadzora, kontrole i upravljanja na niskom i srednjem naponu
- Integrisanje programskih logičnih kontrolera (PLC) i distribuiranih kontrolnih sistema (DCS). Integracija podrazumeva adaptacije postojećih sistema, kao i potpuno novih sistema, što obuhvata razvoj hardverskih i softverskih platformi
- AC i DC pogonski sistemi, servo pogoni i komandni sistemi
- Operativni iterfejs Supervisory control and data acquisition systems (SCADA)
- Izgradnja panela i instalacija sistema za projekte "ključ u ruke" (Computer integrated manufacturing systems)
- Dizajniranje mašina / procesa
- Pneumatski i hidraulični sistemi
- Dizajn i integracija sistema upravljanja robotizovanim sistemima u industrijskim postrojenjima
- Sklapanje mašina i opreme
- Upravljanje projektima i nadzor na gradilištu u cilju što efikasnijeg i ekonomičnijeg kompletiranja posla
- Usluge pokretanja, puštanja u rad i rešavanja problema na terenu
- Usluge crtanja i dizajniranja
- Adaptacija i prevođenje projektne i tehničke dokumentacije na više jezika (srpski, engleski, italijanski, slovački, ruski)

Pored gore navedenih delatnosti, ostvarili smo ekskluzivna prava za distribuciju opreme, na nivou Balkana i šire, sledećih proizvođača:
-TMEIC, Tokyo/Japan (Toshiba & Mitsubishi Electric)
-ISISS, Aartselaar/Belgium (Industrial Sensors International Sales & Services)

Pristup

Nakon inicijalnog kontakta, Industrial Automation tim započinje intenzivnu komunikaciju sa klijentom koja ima za cilj pribavljanje što većeg broja informacija kako bi se preliminarno postavile smernice toka projekta. Nakon toga, tim stručnjaka po potrebi komunicira i posećuje klijenta kako bi, kao krajnji proizvod u ovoj fazi, došli do optimalnog i efikasnog rešenja koji obuhvata tehnološki, ekonomski i vremenski aspekt projekta. Nakon usaglašavanja svih detalja sa korisnikom, pristupa se projektovanju, izvođenju i puštanju u rad.

Misija, vizija i vrednosti

Industrial Automation d.o.o. želi da u svom poslovanju beskompromisno uspostavi visok nivo profesionalnosti, koji pored tehničkih i ekonomskih faktora, obuhvata sve aspekte bezbednosti i zdravlja, kao i etičkih i profesionalnih principa kao osnove za dugoročan i posvećen odnos prema klijentima. želja nam je da uspostavljanjem saradnje nesebično razmenjujemo znanja i iskustva sa našim klijentima i saradnicima. Samo profesionalnim i ličnim razvojem, moguće je uspostaviti neophodan balans, koji inženjerske delatnosti u osnovi zahtevaju. Zato i nije retkost da našim klijentima ponudimo i više nego što su inicijalno zahtevali ili da im ukažemo na potencijalne uštede i/ili rizike u vidu detalnjih studija.

Vrednosti na kojima je utemeljena naša strategija su pouzdanost, poverenje, odgovornost, kvalitet i razvoj.

Industrije

U mogućnosti smo da projektujemo, izvedemo i pustimo u rad sisteme kontrole i upravljanja u sledećim tipovima industrijskih i energetskih postrojenja:
- Proizvodnja i obrada čelika, bakra i aluminijuma
- Proizvodnja i obrada cementa, kreča i kamena
- Farmaceutska industrija
- Naftna i industrija gasa
- Eksploatacija uglja i rude
- Prehrambena industrija
- Proizvodnja i tretman vode
- Proizvodnja papira i papirnih proizvoda
- Proizvodnja električne energije